Pályazati információk

Kedvezményezett neve: Holló Szolár Bt.

Projekt címe: ” Fejlesztés a Holló Szolár Bt-nél”

Szerződés támogatás összege: 8 278 311 Ft

Támogatás mértéke: 70 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A jelen fejlesztés keretében a vállalkozás főként a kivitelezéshez/térkövezés,homlokzati munkák/eszközparkját kívánja bővíteni a minél komplexebb megrendelések elnyerése érdekében.

A projekt keretében beszerzésre került állványrendszer,lapvibrátor,vibrohenger,döngölő.

Ezek teszik ki a projekt költségvetésének mintegy 60 %-át,kisebb részben pedig a projektből a vállalkozás a bérköltségét biztosította,mely a költségvetés szerint 6 főállású munkavállaló bérét és annak járulékait fedezte majd 3 hónapon át.

Az eszközök beszerzése biztosítja a vállalkozás számára a több lábon való állás lehetőségét,,a foglalkoztatás bővítését,és a generál munkák elvállalhatóságát, ezekkel lehetővé téve a nagyobb árbevétel elérését,a folyamatos fejlődést,nagyobb térnyerést a piacon,ezzel arányosan a jövedelmezőségi szint növekedését.

A cég a fejlesztés eredményeként költséghatékonyabban fog tudni működni,több generál és részfeladat ellátását tudja majd vállalni.Csökkennek a járulékos költségek(szállítás,munkabér),és kiegyenlítettebb lesz az árbevétel időszakos megszerzése.

Projekt tervezett befejezés dátuma: 2021.11.30.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.9-20-2021-02779

Cég rövid bemutatása

A Holló Szolár Bt. 1996-ban kezdte meg a működését.

Az első években más területen tevékenykedett,de az elmúlt 10 évben már kifejezetten építőipari tevékenységet lát el a cég.Ezek között is kiemelkedő a a megújuló energia hasznosítását célzó fejlesztések,beruházások teljes körű tervezése,ügyintézése,kivitelezése.A cég egyformán végez tevékenységet közületek és lakosság felé is.Természetesen nagyobb volument a közületi,vállalkozási  megrendelések jelentenek,de tekintettel a cég teljeskörű szolgáltatás nyújtására,a lakossági megrendelések is egyre nagyobb számban vannak jelen.

Az elmúlt időszak eredménye,hogy a villanyszerelés kategóriában jelentőssé vált a cég napelemes telepítéseinek száma.Immár két éve 6000 db napelem telepítését végezzük el évenként.Emellett 2019-ben már 100 db hűtő-fűtő klímakészüléket is felszerelt a vállalkozás.

A cégvezető hitvallása szerint a megújuló energiák hasznosításának előretörése szolgálja a természettel nagyobb harmóniában lévő energiafelhasználás megismerését,népszerűsítését,kialakítását.

Az Európában rohamléptekkel haladó energiatermelési változás Magyarországot is elérte.Eltökélt cél a változás részesévé lenni,esélyt adni sokaknak energiaellátásuk függetlenítésére,korszerűsítésére.Ezért is egy fiatal szakemberekből álló csapat került a cég kötelékébe,akik tettrekészségük révén hozzájárulnak a fentiek nagyobb léptékű megvalósításához.

A cég által jól átgondoltan megtervezett és kivitelezett napelemes rendszerek rövid távon megtérülnek,és évtizedekre áramforrást biztosítsanak modern infra és hőszivattyús rendszerekhez is.

A cég vezetője és a kivitelezésben résztvevők mindegyike rendelkezik a szükséges végzettséggel,tapasztalatokkal.Az adminisztációs munkálatokat 2 fő irodai dolgozó végzi,akik szintén tapasztalt, a szükséges office,hatósági és szolgáltatói engedélyeztetési eljárás feladataiban jártas kollégák.

A fejlesztési lehetőségek között a minél korszerűbb eszköz és gépállomány megszerzése szerepel, hiszen ezek birtokában rövidül a ráfordított munkaidőigény,a kapacitások jobban kihasználhatók és minőségibb,biztonságosabb munkavégzés érhető el.

A rövidtávú tervei között szerepel bemutatóterem kialakítása,és a jelen pályázatot nem érintő további eszközök beszerzése,mely a szakmai tanácsadás és projektvezénylés minél nagyobb volumenű biztosítását teszi lehetővé.Ez utóbbihoz külső szakértőket is igénybe vesz a cég.

A jelen fejlesztés keretében a vállalkozás főként a kivitelezéshez/térkövezés,homlokzati munkák/eszközparkját kívánja bővíteni a minél komplexebb megrendelések elnyerése érdekében.

A projekt keretében beszerzésre kerülnek az alábbi eszközök,gépek:

állványrendszer,lapvibrátor,vibrohenger,döngölő.

Ezek teszik ki a projekt költségvetésének mintegy 60 %-át,kisebb részben pedig a projektből a vállalkozás a bérköltséget szeretné biztosítani,mely a költségvetés szerint 6 főállású munkavállaló bérét és annak járulékait fedezi majd 3 hónapon át.

Az eszközök beszerzése biztosítja a vállalkozás számára a több lábon való állás lehetőségét,,a foglalkoztatás bővítését,és a generál munkák elvállalhatóságát,ezekkel lehetővé téve a nagyobb árbevétel elérését,a folyamatos fejlődést,nagyobb térnyerést a piacon,ezzel arányosan a jövedelmezőségi szint növekedését.

 A cég a fejlesztés eredményeként költséghatékonyabban fog tudni működni,több generál és részfeladat ellátását tudja majd vállalni.Csökkennek a járulékos költségek(szállítás,munkabér),és kiegyenlítettebb lesz az árbevétel időszakos megszerzése.